Почина вдовицата на Юрий Гагарин

https://crimes.bg/analizi/pochina-vdovicata-na-yuriy-gagarin/38527 Crimes.bg
Почина вдовицата на Юрий Гагарин

На 85-годишна възраст на 17 март почина вдовицата на първия космонавт на Земята Валентина Гагарина. За кончината ѝ съобщиха от Центъра за подготовка на космонавтите.




Източник:




2020-03-17 19:08:00


Анализи


6

Прочетено: 69804

Кратка връзка








На 85-годишна възраст на 17 март почина вдовицата на първия космонавт на Земята Валентина Гагарина.  За кончината ѝ съобщиха от Центъра за подготовка на космонавтите. 

 

Към момента причините за кончината не се съобщават. Не е ясно къде и кога ще бъдат предадени останките ѝ на земята.  Валентина Гагарина бе почетен гражданин на Московска област, наградена е с Ордена на Гагарин от Федерацията на космонавтиката на Русия и по инициатива Хрушчов е удостоена с Ордена на Ленин, като съпруга на първия космонавт. 

 

Валентина се омъжва за Юрий Гагарин през 1957 година в Оренбург. Те имат две дъщери: Елена и Галина. След гибелта на съпруга си Валентина Иванова повече не се е омъжвала. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.