Пътниците в градския транспорт намаляха

https://crimes.bg/analizi/patnicite-v-gradskiya-transport-namalyaha/40295 Crimes.bg
Пътниците в градския транспорт намаляха

В някои от линиите на градския транспорт в Пловдив има 50 на сто по-малко пътници в час пик. Това показа проверка на контрольори от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта", съобщиха от пресцентъра на община Пловдив.

В автобусите по линия 22 от и за Ягодово служителите са преброили по 40 пътника при капацитет - 85. "Продължаваме с ежедневното проследяване на обстановката в градския транспорт на Пловдив. Днес ще се наблюдава линия 24, а в понеделник линия 6", конкретизирал заместник-кметът Тодор Чонов. Той е заявил отново, че при необходимост и при наличие на повече пътници веднага ще се пуснат допълнително автобуси.

Пиковите часове, в които се наблюдава пътникопотока, са между 6.00 и 9.00 сутринта и 16.00 - 18.00 вечерта. През останалото време има още по-малко на брой пътници, които да използват градския транспорт. Освен да броят слизащите и качващите се в автобусите контрольорите следят и броя на чакащите хора по спирките.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.