Още измамени с работа в чужбина от пребития посредник (Видео)

https://crimes.bg/analizi/oshte-izmameni-s-rabota-v-chuzhbina-ot-prebitiya-posrednik-video/32529 Crimes.bg
Още измамени с работа в чужбина от пребития посредник (Видео)

Над 50 души от Троян и близо толкова от велинградския район се оплакаха от Андон Гинев

Нова група измамени за работа във Великобритания от скандално известния трудов посредник Андон Гинев, когото потърпевши от Русе пребиха преди дни пред камерата на Нова телевизия. След репортажа над 50 души от Троян и близо толкова от велинградския район се оплакаха. Хората нито могат да заминат за Англия, нито могат да получат обратно парите си. Всеки от тях е изгорял с по 1200 лева. Излъганите заплашиха с линч трудовия посредник и го дадоха на прокурор.

Росица Ралчев от Троян попада на изгодна оферта за работа в Англия. Предлага се работа във фирма за опаковка на макаронени изделия, плаща се по около 6 паунда на час. Жената подписва договор през декември. Росица напуска работата си като продавачка, но и до днес не е заминала. За да тръгне, взима на заем 1200 лева, които сега връща.

Само в Троян над 50 души плащат на фирмата "Великобритания 2014" по 1200 лева всеки. Подписват и договори, според които трябва да заминат за Острова шест месеца след това. Никой обаче не е успял да си върне и част от парите, дадени на фирмата. Повечето от хората са взели парите или от банка, или от познати.

В село Света Петка 90% от хората са безработни. 30 от тях са потърсили спасение от мизерията и безпаричието във Великобритания. 39-годишната Нейле Пепелянова е сред тях. От 9 години е без работа и сама се грижи за 9-годишния си син, който е ученик.

Примамливата оферта за Великобритания обещава на шивачката Нейле 6 паунда на час във фабрика за пакетиране на ориз и олио. За да тръгне, жената плаща на фирмата-посредник 1200 лева. Работа няма, договори вече - също.

Група от Велинград трябвало да замине за Англия в началото на март, но фирмата-посредник отложила пътуването им с две седмици и ги пратила на курс по английски език. За последно чули посредника Андон Гинев преди месец и оттогава не могат да свържат с него.

Мъж разказа, че съпругата, синът и снаха му все пак успели да заминат за Англия, но като пристигнали се оказало, че освен самолетните билети, няма нищо осигурено. Подобно на измамените в Русе, и там хората искат линч за собственика на посредническата фирма.

Репортери: Вероника Димитрова и Благой БекриевИзточник: novanews.bg 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.