Обрат в зверското убийство на италиански полицай насред Рим! (Мигранти ли го наръгаха или не? - Подробности)

https://crimes.bg/analizi/obrat-v-zverskoto-ubiystvo-na-italianski-policay-nasred-rim-migranti-li-go-naragaha-ili-ne-podrobnosti/38074 Crimes.bg
Обрат в зверското убийство на италиански полицай насред Рим! (Мигранти ли го наръгаха или не? - Подробности)

Шокиращ обрат в зверското убийство на младия полицай наред Рим




Източник:




2019-07-27 09:45:00


Анализи


0

Прочетено: 106218

Кратка връзка








Бруталното убийство на млад полицай в центъра на Рим придоби неочакван обрат. Италианските медии съобщиха, че двама американски граждани са задържани под стража във връзка с фаталното намушкване с нож на служителя на италианските карабинери в Рим.  

Според агенциите АНСА и АдН Кронос двамата граждани на САЩ са поставени под стража, след като са отведени за разпит в централата на карабинерите. Преди това полицията описа убиеца като „вероятно африкански гражданин“. Агенция АНСА уточнява, че и двамата американци били „тъмнокоси“, а това станало ясно от техни кадри, които охранителните камери в района на убийството, уловили извършителите. Също така стана ясно, че един от извършителите е признал, „че е наръгал осем пъти карабинера“. Снощното убийство на 35-годишния Марио Черчиело Рега в централния район Прати близо до Ватикана предизвика ужас в цяла Италия. 

35-годишният карабинер Марио Черчиело Рега Според източници от разследването Черчело Рега и други полицейски служители участвали с цивилни дрехи в операция срещу двама крадци

 

Крадците откраднали мобилен телефон и портфейл от мъж, на когото после казали, че ще може да си получи обратно вещите срещу 100 евро. Мъжът съобщил за престъплението в полицията и уговорил среща с крадците. Но вместо него се появили карабинерите и били нападнати с нож. Появи се и информация, че самият ограбен бил наркодилър, който се опитал до пробута на американците някакво менте, а за отмъщение те го обрали.

 

Непосредствено след зловещото убийство на полицая, за което се предполагаше, че вина има бежанец, италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини написа в туитър, че в столицата е организирана хайка за арест на извършителя, когото нарече с вулгарна дума. „Сигурен съм, че ще го заловят и че ще си плати сурово за това нападение с принудителен труд в затвора, докато е жив“, написа крайнодесният политик. В Италия няма законови разпоредби за принудителен труд в затворите. Карабинерите написаха във фейсбук, че Рега е бил женен от малко повече месец и изразиха „дълбоката си скръб от загубата, засягаща (всички) 110 000 негови колеги“.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.