Нова мистерия в Дупнишко след Янек Миланов

https://crimes.bg/analizi/nova-misteriya-v-dupnishko-sled-yanek-milanov/40146 Crimes.bg
Нова мистерия в Дупнишко след Янек Миланов

Мъжът е обявен за общодържавно издирване

Хората в Дупнишко бяха разтърсени от нова мистерия с изчезнал мъж след издирвания безуспешно от август Янек Миланов.

 

Вече повече от седмица полиция, близки и доброволци издирват 53-годишния Димитър Георгиев, който бил назначен на работа в хижа „Ловна“ над Паничище. Миналата събота той напуснал хижата и оттогава следите му се губят.

 

През уикенда 30-ина полицаи са блокирали района около х. „Ловна“ и са претърсили основно всички стаи и багажа на туристите, които са били на място по това време, предаде Струма.бг.

 

Управител на хижата е Иван Попов, съдружник на Евгени Павлов, който е племенник на Николай Клисарски от Дупница - собственик на обекта.

 

Попов разказа: „Димитър го наех на работа в хижата по обява в сайт за предлагане и търсене на работа. Позвъних му на оставения от него телефон на обявата и се уточнихме във вторник, три дни преди да напусна хижата, да отида да го взема от с. Марица, Пловдивско. Отидох, взех го оттам и го закарах на „Ловна“.

 

Обясних му какво ще работи и той се съгласи. Дадох му стая, в която да спи, и си тръгнах за София. Аз съм редактор на списание за екстремни спортове и живея и работя в София. От вторник до събота се обаждах на работниците на хижата да попитам как се справя с работата новият работник, казаха ми, че не излиза от стаята. Изпратих ги да видят какво става. Той се излежавал.

 

През тези четири дни, преди да си тръгне, е слизал два пъти да се храни. В събота е разговарял по телефона с някаква жена и си е тръгнал. Казах на дъщеря му и сина му, че в събота е разговарял с жена и си е тръгнал, те не знаеха коя е тя. Те са му звънели по телефона, но той е бил изключен, и са се обадили в хижата. Като са разбрали, че баща им не е при нас, са организирали издирване, в което са се включили и хора от хижата.

 

Аз отидох също и им показах пътищата, по които евентуално може да е тръгнал. Помагах в издирването, за да се открие по-бързо. В четвъртък пристигнаха трима полицаи и дадохме показания всички, които работим в хижата. Писахме обяснения един по един.

 

В събота над 30-ина униформени и цивилни полицаи блокираха района. Започнаха обиск, като бъркаха и в багажа на трийсетината гости на хижата. Те се стреснаха, питаха какво става. Няколко преминаващи групи отминаха, като видяха двете спрели полицейски коли. В събота мен и хижаря ни свалиха в Дупница в районното управление и 7 души ни разпитваха и задаваха едни и същи въпроси, на които отговорихме още в четвъртък.

 

Някой се опитва да ми съсипе бизнеса. От две години работя да се развие хижата и тя започна да се пълни всяка събота и неделя. Ние нямаме вина, жалко за човека, но той си е тръгнал жив и здрав от хижата.

Полицията в Дупница отчита дейност, като ни разпитва няколко пъти, вместо да се организира акция по издирване на 53-г. мъж.

 

Още като го видях за първи път в с. Марица, той беше с подпухнало лице, предполагам, че може да е имал някакво заболяване, но го наех на работа. На тръгване от районното управление в Дупница един от полицаите ми каза: „Внимавай, имаме данни, че произвеждате дрога в хижата“. Нали правиха обиск, ако има нещо такова, все щяха да намерят нещо“ обясни управителят Иван Попов.

 

 

53-г. Димитър Георгиев от София е обявен за общодържавно издирване още в четвъртък, но оттогава няма и следа от него.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.