Не е за вярване какво откриха в кабинета на арестувания висш полицай Ангел Папалезов

https://crimes.bg/analizi/ne-e-za-vyarvane-kakvo-otkriha-v-kabineta-na-arestuvaniya-vissh-policay-angel-papalezov/41269 Crimes.bg
Не е за вярване какво откриха в кабинета на арестувания висш полицай Ангел Папалезов

 

По случая е сезирана дирекция „Инспекторат“ при МВР

В хода на извършените действия по разследването по образувано досъдебно производство на Специализира прокуратура, са били открити иззети предмети с белези на движими културно-исторически ценности, записки и други веществени доказателства.

 

Предметите, предимно монети, са открити при претърсване на служебния кабинет на Ангел Папалезов – началник на сектор в Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП). 

Част от монетите са били професионално увити и пакетирани с прикрепени към тях разпечатки, отразяващи търгове на един от най-големите аукциони в Германия. Само за една от монетите, например, е посочена цена 3 400 евро.

 

В хода на следствените действия са открити и иззети още мобилни телефони, над 10 флашки, CD-та, тефтери и записки с описание на лица и местности, касаещи предмета на разследване по досъдебното производство за организирана престъпна група за държане и трафик на движими културни ценности и за изпиране на пари. 

 

В кабинета на Ангел Папалезов са намерени множество визитки на ръководителя на фондация „Тракия“ и на нейни членове, както и на обвиняем по друго досъдебно производство на Специализирана прокуратура, касаещо длъжностни престъпления в Държавна комисия по хазарта.

 

Иззетите монети и други вещи с белези на движими културни ценности не са били описани като веществени доказателства по преписки или досъдебни производства на ГДНП или на други звена на МВР.

 

Предстои прокуратурата да назначи експертиза за произхода им. Според първоначалните данни монетите вероятно са от времето на Древен Рим и Древна Елада. 

 

Полицейският служител А.П. е привлечен като обвиняем за участие в организираната престъпна група, създадена с користна цел за извършване на престъпления по чл.287а, чл.278 и чл.253 от НК - престъпление по чл. 321, ал.3 от НК. 

 

Екипът от наблюдаващи прокурори е сезирал за случая дирекция „Инспекторат“ при МВР, която е на пряко подчинение на министъра на вътрешните работи.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.