Митьо Очите върти ресторанти

https://crimes.bg/analizi/mityo-ochite-varti-restoranti/37470 Crimes.bg
Митьо Очите върти ресторанти

Пуснатият на свобода Митьо Очите без много шум е завъртял стабилен ресторантьорски бизнес. Три години след излизането му от затвора изкараните от търговия с дрога милиони левове е започнал да излизат на светло. За да не биея на очи инвестициите му, Очите действа чрез поставени лица, като сред тях е и собствената му дъщеря. 19-годишната Станислава Желязкова вече е създала собствена частна фирма - "Съншайн 0604". Дружеството е регистрирано в края на 2013 г. и веднага наема  дългосрочно два ресторанта в Слънчев бряг. Според запознати обектите се намират в центъра на курорта и са апетитна хапка. След приятелско посещение от бригада яки момчета мераците на другите кандидати за имотите набързо са охладени. Ресторантите луксозно са реновирани, без да се жалят средства, разказват хора от Несебър. Бизнесът бързо потръгнал, което амбицирало несебърския бизнесмен да продължи с инвестициите.

 

Освен чрез дъщеря си Митьо Очите  развива и една от своите фирми. Официално "Агро Стил 2005" би трябвало да е конфискувана от държавата още през пролетта на 2011 г.,когото соченият за наркобос Желязков се прости със свои имоти за 2,4 млн. лева. Това стана с нарочно съдебно решение, взето след иск от Комисията за установяване на незаконно придобито имущество, като магистратите аргументираха конфискацията с влязлата в сила малко преди това присъда на Очите като шеф на престъпна група за търговия с дрога и пране на пари. По закон веднага след присъдата имуществото трябва да бъде отнето, но както се оказва  правилата не важат за хора като Димитър Желязков. Според фирмения регистър Очите и до днес си е собственик на "Агро Стил 2005" и не само това, ами и дружеството необезпокоявано развива дейност и носи солидни приходи на боса. Управител и съдружник във фирмата  е верният лейтенант на Очите Николай Попов-Чайника. Чрез дружеството Желязков притежава стотици декари ниви в села край Бургас. Част от тях са засявани със слънчоглед и жито, а върху другите Димитър Желязков е насадил елитни лозя.Фирмата на несебърският бос е успяла да се сдобие и с примамлив парцел в квартал "Черно море" в града. Върху него днес се издига луксозна сграда с апартаменти и магазини. Цялото имущество на "Агро Стил 2005" е оценявано от брокери на стотици хиляди левове, които и до днес са собственост на Митьо Очите, вместо да са конфискувани от държавата. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.