Министър Ангелов: Няма да отваряме яслите и детските градини!

https://crimes.bg/analizi/ministar-angelov-nyama-da-otvaryame-yaslite-i-detskite-gradini/40156 Crimes.bg
Министър Ангелов: Няма да отваряме яслите и детските градини!

 

Няма да се отварят яслите и детските градини, заяви министър Ангелов!

По време на днешния редови брифинг за коронавируса станаха ясни няколко важни неща, някои от които никак не са обнадеждаващи.

България е на второ място по смъртност в Европа към момента, тази страшна новина беше обявена от проф- Кантарджиев днес.

 

„27.5 на 100 хиляди души население е смъртността. А ние сме на второ място в ЕС по този показател. Трябва да сме много бдителни и стриктни“, заяви той. И допълни, че клиничната ситуация в цяла Европа е много сложна.

 

„14-дневната заболяваемост е 554 на 100 хиляди души население. По този показател сме на 9-то място сме в ЕС по този показател“, каза проф. Кантарджиев. 

 

А здравният министър проф. Костадин Ангелов заяви, че като цяло положението в Европа е нестабилно. Въвеждат се едни мерки, падат други, но никой не е в състояние да прогнозира кога и как ще спре вирусът. 

 

Ангелов заяви, че детските градини и яслите към този момент няма да се отварят.

 

„Трябва ни още информация до края на седмицата, за да вземем решение. Засега данните не ни водят в посока отваряне. Остават още четири дни. Когато имаме достатъчно данни, които да мотивират това решение - ще го вземем”, каза здравният министър.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.