Местонахождението на "Братя Галеви" отдавна е известно

https://crimes.bg/analizi/mestonahozhdenieto-na-bratya-galevi-otdavna-e-izvestno/37696 Crimes.bg
Местонахождението на "Братя Галеви" отдавна е известно

Местонахождението на Пламен Галев и Ангел Христов е известно на прокуратурата. Държавното обвинение засега отказва да каже къде са бегълците от родното правосъдие.

По информация на вестник "България Днес" властите отдавна са намерили скривалището на бившите барети. Източникът ни намекна, че става въпрос за арабска страна, с която България няма договор за екстрадиция. Не уточни коя е екзотичната дестинация, но последно за двамата Галеви се твърдеше, че са в Дубай, въпреки че по-рано се появиха версии за остров Мавриций, Южна Африка и дори архипелага Галапагос.

Вчера се появи официално потвърждение, че държавното обвинение не е в неведение къде са Ангел Христов и Пламен Галев. Това стана, когато зам. главният прокурор Борислав Сарафов направи интересен коментар за установилия се в Сърбия Цветан Василев. Сарафов сравни положението на бившия банкер с това на Братя Галеви. "И той е издирван като тях, но го знаем къде е и няма присъда, а те имат. Всъщност и за тях подозирам къде са, но няма да кажа", заяви Борислав Сарафов.

Според запознати факт е, че бивши телохранители са поели бизнеса на Галеви след изчезването им. Георги Градевски-Конана и сподвижникът им Николай Радев-Отвертката летели по два пъти в месеца до арабските страни, най-вероятно Дубай, за да движат бизнеса на мафиотите след изчезването им, свидетелстват хора от ъндърграунда. По непотвърдена информация именно с тяхна помощ част от авоарите на дупничаните са прехвърлени от офшорки в голяма банка в Дубай. Родни агенти попаднали на тази следа покрай честите пътувания на Георги Градевски и Николай Радев, който обаче бе убит. В последно време в свръзка се превърнал друг авер на "братята" - Владимир Ангелов-Стъклето.

Именно Стъклето щял да поеме важните задачи на босовете, който трябва да се движи без проблем, докато те се крият от агентите на Интерпол. Въпреки че Пламен Галев и Ангел Христов избягаха от България преди три години, за да не влязат в затвора за рекет, те продължават да следят изкъсо бизнеса си в родината. Именно поради тази причина им е нужен доверен човек, който да контролира проектите им. В Дупница усилено се говори, че избягалите мафиоти са делегирали тези права на Стъклето, с когото бяха съпроцесници по делото за рекет. Владимир Ангелов получи четири години затвор за изнудване на таксиметровия бос Пламен Миланов.

По същото обвинение съдът даде на Галеви по пет години пандиз. Босовете не влязоха в затвора, а аверът им Стъклето вече изтърпя присъдата си и наскоро излезе на свобода. Още докато бил в затворническото общежитие в Самораново, Владимир Ангелов твърдял, че невинен е тикнат зад решетките. Благодарение на покровителството на босовете си Стъклето се ползвал с авторитет в пандиза и дори станал кмет на затворническата общност. Намеквал, че когато излезе на свобода, нещата ще си дойдат по местата. Дупничани тълкуват думите му като закана за разчистване на сметки с хора, които той смятал, че са виновни да прекара 4 години от живота си зад решетките.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.