Медицинска сестра от столична детска градина е с коронавирус (Подробности)

https://crimes.bg/analizi/medicinska-sestra-ot-stolichna-detska-gradina-e-s-koronavirus-podrobnosti/28687 Crimes.bg
Медицинска сестра от столична детска градина е с коронавирус (Подробности)

Медицинска сестра от столичната 80-о ОДЗ е с положителна проба за коронавирус. Това съобщава Нова телевизия, позовавайки се на информация от РЗИ-София.
Източник:
2020-06-14 13:52:00


Анализи


0

Прочетено: 231714

Кратка връзка
Медицинска сестра от столичната 80-о ОДЗ е с положителна проба за коронавирус. Това съобщава Нова телевизия, позовавайки се на информация от РЗИ-София. Тя ще остане под карантина в дома си. Спешно са направени тестове на целия персонал, които са отрицателни. Детската градина ще бъде затворена само за дезинфекция. Междувременно във фейсбук страницата на детската градина бе съобщено, че децата, посещавали групата ясла-А, са контактни на сестрата и по разпореждане на Столичната здравна инспекция, ще бъдат под домашна карантина 14 дни и считано от 12 юни и няма да посещават градината."Столичната РЗИ ще се свърже с всяко семейство за домашно посещение и взимане на PSR тестове. По-големите деца от семействата, които посещават други групи, също е необходимо да останат вкъщи. При отрицателен PSR по-големите деца могат отново да посещават детската градина.Децата, които до момента не са идвали на ясла и не са контактни, ще се приемат от 15 юни в другата яслена група", се казва в съобщението на забавачката.  Припомняме, че във вторник стана ясно, че 3 учителки от столичното 50-о ОДЗ са заразени с COVID-19, след като са си направили бързи тестове. Оказва се, че те са посетили Сърница през последните дни и са се заразили с коронавирус. Повторните им тестове бяха отрицателни, но директорката на градината увери, че и на трите служителки ще им бъдат направени PCR тестове. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.