Мъжът на зверски убитата Виктория трепери от страх за дъщеря си

https://crimes.bg/analizi/mazhat-na-zverski-ubitata-viktoriya-treperi-ot-strah-za-dashterya-si/38241 Crimes.bg
Мъжът на зверски убитата Виктория трепери от страх за дъщеря си

Максимов разкри дали прощава на Северин стореното зверство

Съпругът на зверски убитата журналистка Виктория Маринова – Свилен Максимов, коментира пред bTV присъдата на убиеца Северин Красимиров.

 

Припомняме, че Красимиров направи пълни самопризнания и наказанието му беше намалено.  По този повод съпругът на Виктория заяви: „Ако трябва да сме точни той ще излезе на затвора на 50 години – възраст, на която съвсем спокойно може да причини нещо такова на мен, на моята дъщеря, на някой друг обикновен човек. Така погледнато, присъдата определено не е справедлива“, заяви той. 

 

„Изглежда така, че престъпникът има повече права, отколкото пострадалите. Те определено трябва да имат повече права“, допълни Максимов. На въпроса дали той прощава на Северин, след като убиецът се обърна с молба към него и към близките на Виктория, той отговори: „И да и не. В Библията пише, че трябва да се прощава. Лично аз не мога. Да простя означава отчасти да го оправдая. Няма как да оправдая подобна постъпка“.

 

По думите му, дъщеричката му от Виктория, е добре, развива се, радва се на живота. Постоянно има някой с нея. Максимов беше категоричен, че 100% би застанал зад една инициатива с искане да не се намаляват присъдите за тежки престъпления след самопризнания на извършителите. „Направете така щото пострадалите да имат повече права, те да почувстват, че са някои, те да почувстват вашата закрила, а не че за пореден път някой решава нещата вместо тях“, призова Максимов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.