Лошо му се пише на молдовския тираджия, причинил мелето край Лесово

https://crimes.bg/analizi/losho-mu-se-pishe-na-moldovskiya-tiradzhiya-prichinil-meleto-kray-lesovo/39756 Crimes.bg
Лошо му се пише на молдовския тираджия, причинил мелето край Лесово

За подобно престъпление се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години

Молдовският шофьор, който причини мелето край Лесово, в което изгубиха живота си трима човека, остава в ареста. Това реши Бургаският апелативен съд.

 

Пред Съдебната палата в негова подкрепа застанаха чуждестранни граждани, живеещи в България. При катастрофата близо до Граничния пункт „Лесово“ загинаха 3-ма души, а други 11 бяха тежко ранени. Те са пътували в микробус, който се е блъснал в спрелия ТИР на 50-годишния молдовец Октавиан Бетиан, припомня БНР.

 

За справедлив процес за молдовския гражданин призоваха чуждестранни граждани пред Съдебната палата в Бургас.

„Този човек се нуждае от подкрепа, както всеки гражданин на България. Според мен като молдовец, има по-малко права тук в България, защото не е от страна на Европейския съюз“, посочиха те.

 

По време на заседанието държавното обвинение посочи, че ТИР-ът на Октавиан Бетиан е бил неправилно спрян на пътното платно и това е причина за катастрофата. Доказателство за това са свидетелските показания на други чуждестранни шофьори. Те са обяснили, че камионът не е бил част от колона с автомобили, не е имал светлинна сигнализация и се е налагало да го заобикалят.

 

Обвинението посочи, че Бетиан няма постоянен адрес в България и може да се укрие. По време на заседанието Октавиан Бетиан и неговите адвокати поискаха от бургаските магистратите, мярката му за неотклонение да бъде променена в „домашен арест“.

 

Има два адреса, на които Бетиан може да пребивава в България, обясни един защитниците му Светослав Михов. Единият е в София, а другият – в Слънчев бряг, поясни той.

„Командирован е в България от фирмата си работодател за срока на провеждане на досъдебното производство. За този период той ще продължи да си получава възнаграждението“, посочи Светослав Михов.

 

Адвокатите допълниха, че се очаква до няколко дни дъщерята на Бетиан да пристигне в България, която ще остане в страната до приключване на делото. Пред бургаските магистрати Октавиан Бетиан обясни, че по време на инцидента е бил в шок, но въпреки това се е опитал да помогне на пострадалите хора.

 

„Не съм отишъл там да паркирам“, посочи той в съдебната зала. Адвокатите му допълниха, че именно той е оказал първа помощ на пострадалите, останал е на местопроизшествието и е съдействал на полицията. За подобно престъпление се предвижда затвор от 5 до 20 години. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.