Лоши новини за секретарката на Васил Божков

https://crimes.bg/analizi/loshi-novini-za-sekretarkata-na-vasil-bozhkov/38517 Crimes.bg
Лоши новини за секретарката на Васил Божков

Чолакова остава в ареста


Лоши новини застигнаха бившата сътрудничка на Васил Божков – Йоана Чолакова.

 

Чолакова остава в ареста и мярката ѝ не подлежи на обжалване. Това реши Апелативният спецсъд, предаде Канал 3. Според свидетелски показания, Чолакова е била връзката между Васил Божков и сводниците, както и между него и иманярите. 

Самият Васил Божков е с повдигнати 11 обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди. Хазартният бос се укрива в Обединените арабски емирства, като България вече изпрати документите за неговата есктрадиция. Преди седмица съдът определи мярка задържане под стража за 72 часа на Божков и съратника му - Георги Попов, ако двамата бъдат върнати на българска територия.Припомняме, че вчера синът на Васил Божков – Антон Божков, бе пуснат на свобода срещу парична гаранция в размер на един милион лева. Малко след това пък стана ясно с какво несметно богатство разполагат той и съпругата му – Ива Софиянска-Божкова.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.