Кристиан Николов слиса съда с обясненията за катастрофата с Милен Цветков

https://crimes.bg/analizi/kristian-nikolov-slisa-sada-s-obyasneniyata-za-katastrofata-s-milen-cvetkov/42784 Crimes.bg
Кристиан Николов слиса съда с обясненията за катастрофата с Милен Цветков

 

При сядането зад волана все още чувствал дискомфорт, но не счел, че е негоден да шофира

Все още продължава делото за смъртта на журналиста Милен Цветков, който издъхна в резултат на тежка катастрофа, причинена от Кристиан Николов.

 

Вчера той даде обяснения пред съда. Според думите му, вечерта преди инцидента е имало гости в дома му. Повод за това е бил рожденият ден на приятелката му.

Кристиан Николов твърди, че е изпил две чаши водка по 50 мл., след което и шот, който намерил, докато почиствал след събирането.

 

Той твърди, че шотът му се сторил доста странен, почувствал се зле, а устата му изтръпнала. Порази тази причина си направил чай и приел добавка с медицински коноп за успокоение.

 

При сядането зад волана все още чувствал дискомфорт, но не счел, че е замаян и негоден да шофира. Малко преди фаталния сблъсък на 19 април, изведнъж му причерняло и всичко му било като в просъница.

Спомня си обаче, че е имало силен удар, както и че е бил притеснен за себе си и спътниците си.

 

Според твърденията му, след като се уверил, че всички в колата са добре, отишъл да види пострадалия от блъснатия автомобил.

"Питах го как си, имаш ли нужда от нещо, добре ли си. Той изглеждаше без външни наранявания. Беше в шок и не можеше да си събере мислите", обясни Николов.

 

Отново според думите на Николов, Милен Цветков рязко се влошил, а самият той му е оказал първа помощ. Той уточни, че след това Цветков е бил транспортиран с линейка, а той съдействал на полицаите. След като дал кръвна проба за наркотици, бил отведен в районно управление.

"На сутринта един полицай ми съобщи, че името на пострадалия е Милен Цветков и че човекът е починал. В този миг наистина се почувствах ужасно, почувствах, че светът ми свърши. Разплаках се. До последно имах надежда, че човекът е оцелял", заяви още обвиняемият.

На предишното заседание по настояване на защитата на Николов, бе разпитан собственикът на фирмата, внесла и дала за одобрение в Агенцията по храните чайове, за които обвиняемият твърди, че е пил преди катастрофата, пише blitz.bg.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.