Коронавирусът влезе в новата схема на ало измамниците

https://crimes.bg/analizi/koronavirusat-vleze-v-novata-shema-na-alo-izmamnicite/38583 Crimes.bg
Коронавирусът влезе в новата схема на ало измамниците

Те са изключително изобретателни


За никого не е тайна, че ало измамниците са изключително изобретателни и като такива не пропуснаха възможността да вкарат в измамните си схеми и COVID-19.

 

В полицията вече са постъпили няколко сигнала за опити за измами, свързани със заразата. За щастие досега нито един не е бил успешен. Това стана ясно от думите на началник сектор "Измами" в Главна дирекция "Национална полиция" Златка Падинкова в ефира на Нова тв.

 

От МВР уверяват, че работят активно с мобилните оператори и с банковите институции по темата. Стартирала е и съвместна компания с един от мобилните оператори.

"Ало" измамниците са изключително креативни, използват актуални събития от нашето ежедневие, за да звучат по-достоверно", посочи Златка Падинкова.

 

Вече е разработено мобилно приложение, което позволява да се защитят до 5 номера на наши близки.

"Приложението филтрира входящите повиквания към нашите близки. Изготвя се списък от сигурни номера, а всички останали номера вече се водят несигурни. Те могат да бъдат наблюдавани от така наречения наблюдаващ номер", допълни Падинкова.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.