Кметът на Пазарджик тръгна с охрана

https://crimes.bg/analizi/kmetat-na-pazardzhik-tragna-s-ohrana/37359 Crimes.bg
Кметът на Пазарджик тръгна с охрана

След публичната екзекуция на дясната му ръка Татяна Стоянова, кметът на Пазарджик Тодор Попов си нае охрана. За това настоявали и разследващите и семейството му. Първоначално градоначалника нямал желание да се движи със защита, но в хода на проверките, извършвани от криминалистите, станало ясно, че той е потенциална мишена на стрелеца.

Седми ден след атентата срещу Стоянова все още няма заподозрян по делото, образувано от Окръжна прокуратура срещу неизвестен извършител. Убийството стана около 18.40 ч. миналия понеделник пред  гаража на Татяна на ул. "Димитър Греков" в Пазарджик.

Криминалистите работят по няколко версии , като в тях влиза и личен любовен мотив за извършване на престъплението. Прокуратурата назначи тройна съдебномедицинска експертиза, за да се установи кой от петте куршума, изстреляни в Стоянова, е бил пръв и кой е предизвикал смъртта. Според запознати с разследването убиецът е могъл да си тръгне след първия изстрел.

Куршумът сее влязъл директно в челото на жертвата и е излязъл през гърба, заради което първоначално беше съобщено, че Татяна е била умъртвена с шест патрона. Впоследствие стана ясно, че освен в главата тя е била простреляна в областта на сърцето и стомаха. Съдебните медици са на мнение, че това са изстрели, последвали след първия смъртоносен.

Ако кметската пиарка е била убита заради причини свързани с общината, разследващите ще бъдат твърде затруднени да определят коя от фирмите, имала вземане-даване с институцията, е с най-засегнати интереси, тъй като в хода на разследването става ясно, че голяма част от фирмите не са пускали фактури за извършваните от тях дейности. Причината била във внасянето на ДДС, понеже когато се пусне фактура, фирмата трябва да внесе данъка, независимо от това, че плащането не се извършва веднага или се протака с месеци.

 

Разпитани са над седемдесет души от обкръжението на Татяна Стоянова. На този етап все още не може категорично да се каже дали тя по някакъв начин е ощетила нечии интереси и дали това е причината за смъртта

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.