Катаджията Тръпков, заловен с подкуп, е уволнен дисциплинарно

https://crimes.bg/analizi/katadzhiyata-trapkov-zaloven-s-podkup-e-uvolnen-disciplinarno/37322 Crimes.bg
Катаджията Тръпков, заловен с подкуп, е уволнен дисциплинарно

Заснетият как према подкуп скандално извсетен катаджия Сашо Тръпков е уволнен дисциплинарно. Комисията, която е разглеждала случая на добилия популярност сред медийното пространство "Случай Тръпков", най-накрая е намерила за справедливо да изхвърли от редовете на МВР компрометирания служител.

На 19 декември официално приключи дисциплинарната проверка заловеният в крачка Тръпков, като бе установено нарушението, което задвижи и дисциплинарното производство. След като от МВР потвърдиха, че всички законови срокове били спазени,официално излезе решението по казуса. Тъй като мотивите за уволнението са неизвестни, логично се повдига въпроса за какво точно е отстранен Тръпков. Весиите са той да е изгонен заради наличие на доказателства за извършено престъпление подкуп или заради уронване престижа на МВР. От достоверни източници стана ясно, че провинилият се катаджия е обжалвал решението в срок, като продължава да счита себе си за невинен и да твърди, че клипът е инсценировка. Практиката в подобни случаи на обжалване е да се назначи друга комисия, която да извърши ново производство. Като следствие  него Тръпков има възможност  да бъде възстановен на служба. И понеже  той е достигнал пенсионната си възрастта, ако бъде върнат на работа, държавата ще трябва да плати и полагащата му се пенсия. Става дума за значителна сума, тъй като се равнява на годините прослужено време, което в конктерния случай става въпрос за 18 години.

Само ден след като скандалния клип, озаглавен "Родната полиция" в който се вижда как полицаят взима по 20 лева от спрените за проверка шофьори, стана абсолютен хит в мрежата, държавното обвинение се самосезира. Оттогава всички материали от дисциплинарната комисия се препращат на Софийска градска прокуратура, която води разследване. От съществена важност е дали  магистратите ще преценят има ли престъпление или не. ако, твърде вероятно е той да си прибере тлъстата пенсия. Юристи коментираха, че ако не се приемат за достоверни или достатъчни събраните доказателства, има вероятност разследването срещу Тръпков бъде прекратено и той да се пенсионира с всички полагащи се от това облаги.

Подобен развой  на събитията няма да е прецедент в страната ни. Най-пресният пример е отпреди два дни , когато стана ясно, че арестуваният миналата година бившият зам.-шеф на Свиленградската митница Георги Костадинов е върнат на работа като ще заема длъжността началник-отдел "Митническо оформяне". Той бе арестуван, след като в колата му беше откритоколо 1,5 кг наркотик, а от дома му бяха иззети 2 кг старинни сребърни монети. Впоследствие обаче производството срещу него било прекратено и той бил реабилитиран.

 

Според засуканата съпруга на катаджията Ваня Тръпкова всичко е една долна инсценировка. Запитана с какво се занимава в момента мъжът й, тя бе категорична- "с това, което е правил през последните 18 години".  Дамата иронично подхвърли, че за да участва в този клип, вътрешното министерство е платило на съпруга й 200 000 лв. и заключени, че не тя или мъжът й, а някой друг бил главният герой в тази постановка.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.