Камера засне бомбаджията на Димитър Вучев - Демби

https://crimes.bg/analizi/kamera-zasne-bombadzhiyata-na-dimitar-vuchev-dembi/37572 Crimes.bg
Камера засне бомбаджията на Димитър Вучев - Демби

Камери са уловили злодея, метнал бомба в дома на кримигероя Димитър Вучев-Демби. 

Разследващите са иззели записите от покушението в столичния кв. Симеоново и в момента им се прави техническа експертиза, потвърдиха от Софийската градска прокуратура, която нищи случая. Адската машина избухна през юни м.г. в двора на сочения за наркоиграч. Вече 8 месеца следователите търсят злосторника, който метнал взривното вещество. Тъй като атаката станала в късните часове, на видеото се виждал само силует, разкриват запознати. Заради тъмницата в тузарския квартал е много вероятно бомбаджията да се измъкне, без да бъде разкрит.

Досега прокурорите разполагат с химическа експертиза, която е определила вида на взривното вещество. Според ченгета то е било с близо 1 кг тротилов еквивалент. Тъй като изследването се забави, Демби се ожали, че е забравен от следователите. Той проплака, че други случаи са взети с приоритет за сметка на покушението срещу него. Като пример даде изследването на живака, с който бе заловен Кирил Рашков - Цар Киро. "Как за Цар Киро разбраха за един ден, че веществото е живак, а моята бомба още не знаят какво съдържа", вайкаше се Вучев три месеца след инцидента. Според него ченгетата нарочно не бързат с разкриването на душманина му.

Прокурорите вече веднъж са удължили срока на разследването. Те изчакват готвената експертиза, но ако тя не води към извършителя, вероятно разследването ще бъде прекратено. От разпитите непосредствено след атаката стана ясно, че ченгетата нямат никаква представа кой може да иска смъртта на Демби. Самият той посочил стария си враг Златомир Иванов-Баретата. Ден след като медиите публикуваха, Баретата и част от приближените му попаднаха в полицията. Те бяха привикани да дадат показания заради бомбата. Оказа се, че всички заподозрени имат алиби. Освен това от ръцете им били взети натривки, но станало ясно, че не са пипали взривни вещества.

Това поставило в шах разследващите, които продължили да търсят евентуални мотиви за покушението срещу Демби. Те проверявали дали престъплението не е заради неуредени финанси, тъй като някой от разпитаните споменал, че Вучев дължал много пари назаем. Затова бомбата може да е била предупреждение. Самият Демби обяви, че очаква да му сготвят покушение. Междувременно разследващите уличиха Вучев в лъжа. След взрива той разказа, че избухналата бомба убила няколко малки кученца в двора му. Оказа се, че това са пълни измислици. При огледа в двора на къщата криминалистите не са открили никакви пострадали животни. На място нямало нито разкъсани домашни любимци, нито каквито и да е кървави следи.

Заради лошите кадри е възможно душманинът на Демби да се измъкне като пиромана на водещата Генка Шикерова, който подпали две нейни коли. Въпреки че имаше кадри от палежите, ченгетата не успяха да открият кой е опожарил двата автомобила. Тъй като не успяха да го разпознаят, от прокуратурата прекратиха разследванията.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.