Калин Георгиев за Божков: Не е добре в ареста, ама и да те търси Интерпол не е добре!

https://crimes.bg/analizi/kalin-georgiev-za-bozhkov-ne-e-dobre-v-aresta-ama-i-da-te-tarsi-interpol-ne-e-dobre/28587 Crimes.bg
Калин Георгиев за Божков: Не е добре в ареста, ама и да те търси Интерпол не е добре!

Трябва да са налице достатъчно доказателства, за да се задържи някой.

Това важи за всички хора независимо какви са те - богати или бедни. Не трябва да бъркаме кючека с менуета. Така отговори бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев в сутрешния блок на Нова телевизия "Здравей, България" на въпрос защо е допуснато Васил Божков да избяга от страната.

Припомняме ви, че скандалният бизнесмен избяга в Дубай в началото на 2020 година. Това се случи след невиждани разкрития за него и неговия бизнес, които за първи път се осмели да направи Цветомир Найденов и брат му Боян Найденов. Заедно с Божков в Дубай е и Георги Попов.

Срещу Божков има повдигнати 11 обвинения за ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Освен това бизнесменът е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.

"Не е хубаво да те търси Интерпол. И в ареста не е добре, но и другото не е добре", заяви той.

Георгиев коментира скандалните катаджии, които показват луксозен начин на живот.


Според него едни 10% сега от МВР свалят нивото на останалите десетки хиляди служители на вътрешното ведомство.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.