Какво се случва с жената, причинила трагедията с 6-годиишно дете в Симеоновград?

https://crimes.bg/analizi/kakvo-se-sluchva-s-zhenata-prichinila-tragediyata-s-6-godiishno-dete-v-simeonovgrad/41520 Crimes.bg
Какво се случва с жената, причинила трагедията с 6-годиишно дете в Симеоновград?

 

По случая е образувано досъдебно производство

20-годишната Десислава Д. от Симеоновград бе обвинена за причинена смърт по непредпазливост на шестгодишното момиченце, което загина на път за болницата, пише „Монитор.бг“.

 

Припомняме, че детето беше блъснато от автомобила на младата жена около 20 ч.в сряда и издъхна в линейката на път за болницата.

„По случая е образувано досъдебно производство. Извършени са огледи на местопроизшествието, разпитани са свидетели и са приобщени писмени доказателства.Назначена е съдебномедицинска експертиза. С постановление на разследващия полицай на обвиняемата е била взета  мярка за неотклонение „гаранция“  в размер на  3 000 лева", съобщиха от прокуратурата.

 

Законът предвижда наказание от затвор до 6 години, ако вината на шофьорката бъде доказана в съда. Нейната алкохолна проба и тест за наркотици са отрицателни.

Трагедията стана в сряда на кръстовището между улиците „Васил Левски“ и „Патриарх Евтимий“. Детето пресичало само и бутало тротинетката си.Тогава го връхлетял автомобилът на Десислава. Първи на мястото на трагедията пристигнал бащата на детенцето. Малко след това и медици, но момиченцето издъхва по път за болницата от силна кръвозагуба и тежки травми.

Според близки на почерненото семейство, момиченцето играело с други деца до чешмата край кръстовището.В този момент леката колата връхлетяла. Малката била на асфалта до тротоара. След като помела детето, автомобилът се забил в близкия стълб.Роднини твърдят, че  младата жена карала много бързо.

Жители от Симеоновград разказаха, че шофьорката се завърнала наскоро от гурбет в Германия.Близките на загиналото момиченце обвиниха водачката, че не оказала и първа помощ. Те твърдят, че веднага след удара младата жена слязла от колата и се прибрала вкъщи.Вероятно се е страхувала от саморазправа от жителите на ромската махала, където е станал инцидентът.

Полицията блокира града превантивно след инцидента, за да предотврати безредици и опити за отмъщение над Десислава и нейните близки.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.