Извънредно! Спецпрокуратурата обвини адвокат на Цветан Василев и още двама юристи

https://crimes.bg/analizi/izvanredno-specprokuraturata-obvini-advokat-na-cvetan-vasilev-i-oshte-dvama-yuristi/38532 Crimes.bg
Извънредно! Спецпрокуратурата обвини адвокат на Цветан Василев и още двама юристи

Определението на Специализирания наказателен съд не е окончателно

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима столични адвокати и служител в адвокатска кантора за участие в организирана престъпна група, създадена с цел пране на пари.

 

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от 2014 година.  За користните си цели участниците използвали контролирани от тях юридически лица, регистрирани на подставени лица в България, както и в офшорни зони, разполагащи с открити сметки в български банки.

 

Пълномощници на тези фирми теглили или нареждали преводи по определени сметки на средства, придобити от престъпна дейност. По искане на прокуратурата на 17 март 2020 г. Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на ръководителя на групата. 

 

На другите двама юристи са определени парични гаранции в размер на по 150 000 лв. Служителят в адвокатска кантора е с парична гаранция от 50 000 лева.

 

Определението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да бъде обжалвано или протестирано. Единият от обвинените е адвокат на банкера беглец Цветан Василев. Става дума за адвокат Лазар Карадалиев.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.