Извънредна новина за катастрофата, в която издъхна Милен Цветков

https://crimes.bg/analizi/izvanredna-novina-za-katastrofata-v-koyato-izdahna-milen-cvetkov/39638 Crimes.bg
Извънредна новина за катастрофата, в която издъхна Милен Цветков

Предстои материалите по делото да бъдат предявени на пострадалите

Софийска градска прокуратура е приключила разследването на катастрофата, при която бе причинена смъртта на журналиста Милен Цветков. 

 

Към настоящия момент са изготвени всички назначени експертизи, в следствие на които към наказателна отговорност е привлечен Кристиян Николов, предава Канал 3.   

 

В резултат на проведеното разследване е установено, че около 18 ч. на 19 април на ул. „Хенрик Ибсен“, преди кръстовището с бул. „Черни връх“, при управление на лек автомобил „Ауди“, обвиняемият е нарушил правилата за движение по пътищата. В следствие на това Кристиян Николов е предизвикал пътнотранспортно произшествие и умишлено причинил смъртта на Милен Цветков.

 

Случаят е особено тежък, защото извършителят е управлявал автомобила след употреба на три различни вида наркотични вещества, със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч.

 

Приближавайки кръстовището при червен светлинен сигнал, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището се намирали множество други участници в движението.  

 

Предстои Софийска градска прокуратура да предяви материалите по делото на пострадалите, както и на обвиняемия и неговата защита.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.