Христо Терзийски проговори за коронавируса!

https://crimes.bg/analizi/hristo-terziyski-progovori-za-koronavirusa/40163 Crimes.bg
Христо Терзийски проговори за коронавируса!

Христо Терзийски даде своя анализ за работата на МВР през 2020 година!

За 14-ти път София е домакин на конференция, носеща името „Сигурността в Югоизточна Европа“. Тя се организира от Министерството на вътрешните работи, Асоциацията на полицейските началници и Центърът за балкански изследвания към Университета за национално и световно стопанство.

Този път форумът се провежда онлайн, а темата е „Императиви за преосмисляне“. Участват само утвърдени специалисти в сектор „Сигурност“. Сред тях е и вътрешният министър Христо Терзийски.


„Сигурността в Югоизточна Европа и в частност – на Западните Балкани, винаги е била сред приоритетите на МВР. Геостратегическата специфика на нашия регион се вписва в маршрутите, използвани от международната престъпност. Пред нас има редица предизвикателства – организирана и тежка престъпност, тероризъм, нелегална миграция и др. Новото сериозно предизвикателство пред сигурността през 2020 г. е разпространението на COVID-19“ – каза при откриването министър Терзийски.

„Решаващо значение в борбата с престъпността имат прекита контакти, навременният обмен на информация и ранното предупреждение“, каза още Христо Терзийски, който оглавява МВР от края на юли тази година.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.