Горещи разкрития за грандиозния обир в Банско

https://crimes.bg/analizi/goreshti-razkritiya-za-grandiozniya-obir-v-bansko/42943 Crimes.bg
Горещи разкрития за грандиозния обир в Банско

 

Извършителите не са местни хора, но…

 

Разследващите направиха горещи разкрития за грандиозния обир, който изправи Банско на нокти.

 

Припомняме, че навръх 8 март бе обрана механа, намираща се в центъра на курортното градче. Докато в механата гостите се забавлявали, обирджиите проникнали необезпокоявано на горния етаж и отмъкнали 350 хиляди лева, злато и други семейни ценности.

 

 

Основната версия, по която работят разследващите е, че на обирджиите им е помогнал вътрешен човек. По всява вероятност става въпрос за бивш служител на заведението, който е много добре запознат с имотното състояние на собствениците.

 

Йорданка Шаркова, която е говорител на ОДМВР-Благоевград отбелязва, че работят усилено по крупния обир, но въпреки това не може да предостави повече информация по случая.

 

 

Прави впечатление, че бандитите не са изгубили и секунда време. Те директно се насочили към тайника. След като отворили безшумно касата и задигнали парите и ценностите, те се изнесли също толкова тихо, колкото и проникнали.

Никак не е случаен фактът, че ударът е осъществен точно на празника – тогава механата е била пълна и купонът се е вихрел на макс.

 

От разкритията на разследващите става ясно, че вратата дори не е разбивана, а вероятно е отворена с шперц. Съгласно оперативната информация извършителите не са местни, а са били изпратени от някого.

Във времето, в което е извършен обирът, собствениците се намирали в механата и играели хора и ръченици, заедно с гостите.

Източник: telegraph.bg

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.