Еврото в България от 2023 г.?

https://crimes.bg/analizi/evroto-v-balgariya-ot-2023-g/34175 Crimes.bg
Еврото в България от 2023 г.?

От 1 януари 2023 година ще пазаруваме вместо с левове, с евро, прогнозира финансовия министър Владислав Горанов пред “Дарик Радио”. Пред медията той обясни, че очакванията му са за следващия си рожден да получи като подарък приемането на страната ни във валутния механизъм ЕRМ ІІ, наричан  още „чaĸaлнятa за Eвpoзoнaтa“.

 

За да се случи това, страната ни трябвало да покаже растеж на икономиката, като Горанов обясни, че очакванията са за тази година ръстът на брутния ни  вътрешен продукт да достигне 3,6%, който щяло да е един от най-добрите в Европейския съюз. 

 

 

Министърът на финансите коментира и кризата с източването на базата данни на Националната агенция по приходите, като обясни, че случилото се все пак е било от полза, за да се видят грешките в работата на системата и те да се преодолеят

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.