Ето я истината за мъжа, заплашил Ива Митева!

https://crimes.bg/analizi/eto-ya-istinata-za-mazha-zaplashil-iva-miteva/42049 Crimes.bg
Ето я истината за мъжа, заплашил Ива Митева!

Бурната парламентарна седмица завърши със сюжет, който донесе много тревоги, спорове и взаимни обвинения. Заплахата за убийство срещу председателя на парламента Ива Митева развълнува обществото и народните представители. А само за часове от ГДБОП успяха да заловят подателя.

Кой е той и какви са подбудите му?

3 септември 2021 година. Пръв в парламента за заплахата съобщава Тошко Йорданов. Закана в мейла имало и срещу майката на Ива Митева.

Часове, след като медиите научиха за заплахата, ГДБОП задържа подателя в Стара Загора. Любомир Яков, на 26. С множество криминални регистрации - за измами и кражби. Родом от село Красново. За никого в селото не е тайна,че Любомир е имал тежко детство - баща му ги изоставя, майка му умира. Не е тайна и, че си изкарва хляба по съмнителен начин.

Съседи на Любомир споделиха пред камерата на NOVA, че той е кротък и помага вкъщи, но отдавна се сблъсква със закона. В досиeто му има телефонен тероризъм - заплашил с бомба автогара в Пловдив. Просел. Има регистрации за кражби.

Любомир успя да предизвика политическа буря в държавата като опонентите в парламента взаимно се обвиняваха кой стои зад заплахата. Вече е с повдигнато обвинение и е задържан за 72 часа.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.