Ето кой е висшият чиновник, когото служителят от НСО е возил минути, преди да блъсне детето

https://crimes.bg/analizi/eto-koy-e-visshiyat-chinovnik-kogoto-sluzhitelyat-ot-nso-e-vozil-minuti-predi-da-blasne-deteto/34149 Crimes.bg
Ето кой е висшият чиновник, когото служителят от НСО е возил минути, преди да блъсне детето

 

От Обединени патриоти ще внесат промени в Закона за НСО след Коледната ваканция

Стана ясно кой е висшият чиновник, който служителят от НСО е возил снощи, броени минути преди да блъсне детето.

 

Припомняме, че инцидентът се случи на столичния булевард „Драган Цанков“. Снощи фаталният автомобил на службата, е возил секретаря на президента Румен Радев по външна политика – Димитър Арнаудов.

 

Инцидентът се е случил ва връщане, когато шофьорът е бил сам в колата. Чл.14, ал.11 т.14 от закона за НСО гласи, че службата осигурява транспортно дейността на администрацията на президента на републиката. Дали обаче секретарят е бил по работа, не е ясно.

 

Междувременно стана ясно, че служителят на НСО, който е бил зад волана на автомобила, блъснал дете, е бил скъсан на изпитите на службата в последните две години, отбелязва "24 часа".

 

Шофьорът е на 28 години и не е дългогодишен служител, а е в специализираната служба от 3 г. Това, че не е издържал изпитите е описано в документацията на НСО. 

 

В службата се говори, че бащата на 28-годишния шофьор е много близък приятел на бившия шеф на НСО Данчо Дяков и двамата са били колеги във Военна полиция.

 

От “Обединени патриоти“ настояват всички чиновници от президентската администрация да бъдат свалени от лимузините на НСО. След Коледната ваканция те ще внесат промени в Закона за Националната служба за охрана. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.