Ето какво разкриха от СДВР за нападението на протестиращите върху беззащитна майка с деца

https://crimes.bg/analizi/eto-kakvo-razkriha-ot-sdvr-za-napadenieto-na-protestirashtite-varhu-bezzashtitna-mayka-s-deca/39292 Crimes.bg
Ето какво разкриха от СДВР за нападението на протестиращите върху беззащитна майка с деца

Работата по случая продължава


Както вече стана ясно, протестът пред румънското посолство е бил нерегламентиран. Именно поради тази причина той не е бил охраняван от полицията.

 

„Отзовахме се след подаден сигнал“. Това заяви зам.-директорът на СДВР ст. комисар Мариян Билалов по повод снощната блокада на бул. "Ситняково".

 

"Колата беше управлявана от жена, до нея имаше мъж, а на задната седалка – две деца. Опитът ѝ разгневи недоволстващите граждани, които започнаха да чупят автомобила. Вследствие са били задържани трима души", потвърди Билалов.

 

На въпрос дали има заповед полицията да не охранява протестните блокади, Билалов заяви, че няма такава директива.  Образувано е досъдебно производство по чл. 216 от НК за унищожаване на чужда движима или недвижима собственост.

Разследването и работата по случая продължават под ръководството на СРП.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.