Ето го най-умното дете в света!

https://crimes.bg/analizi/eto-go-nay-umnoto-dete-v-sveta/34061 Crimes.bg
Ето го най-умното дете в света!

Започва училище на 4 години, на 6 г. влиза в гимназия, а през март т.г. 9-годишният Лаурен Симон е приет в Техническия университет в Айндховен, където следващия месец му предстои да се дипломира като електроинженер. Звучи повече от невероятно, но именно такава е историята на ''малкия Айнщайн'', считан за най-умното дете в света.

Симон притежава коефициент на интелгинтност от 145 и през следващия месец ще се дипломира като най-младия електроинженер в света, като за целта е посещавал индивидуални лекции в университета в холандския град.

 

,,В понеделник ми предоставяха учебния план, във вторник ходех на стажове, сряда и четвъртък професорите ми преподаваха лекции и в петък полагах изпити'', разказва 9-годишното момче пред EFE, цитирано от ''El Pais''.

В Холандия и родната му Белгия Симон вече е истинска звезда сред връстниците си и по-големите, а последователите му в една от социалните мрежи надхвърлят 46 хиляди души.

По думите на майка му бурната медийна слава и ускорените академични уроци по никакъв начин не отнемат от детството му и допълва, че синът ѝ не смесва академичния си живот с личния му такъв.

В свободното си време малкият гений разказва, че обича да се вижда с колегите си от университета, с които или гледат сериали, или играят на ''Minecraft''.

 

Мечтата на 9-годишния ум е някой ден да създаде изкуствени органи, чрез които да удължи човешкия живот. В момента Симон работи по създаването на електронен чип, който да се поставя в мозъка.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.