Дясната ръка на Тома Белев отнесе присъда, активистът на Зелените Сандов с потвърдена присъда

https://crimes.bg/analizi/dyasnata-raka-na-toma-belev-otnese-prisada-aktivistat-na-zelenite-sandov-s-potvardena-prisada/37846 Crimes.bg
Дясната ръка на Тома Белев отнесе присъда, активистът на Зелените Сандов с потвърдена присъда

Присъдата на политика от Зелените Борислав Сандов бе потвърдена на втора инстанция.
Източник:
2016-08-11 16:20:00


Анализи


0

Прочетено: 167580

Кратка връзка
Дясната ръка на Тома Белев и съучредител на "Зелените" Борислав Сандов е осъден да плати пет хиляди лева, след като загуби делото за обида, което бе заведено срещу него от Лъчезар Цоцорков. Глобата на псевдоекологът бе постановена по съда в Панагюрище, а преди дни бе потвърдена от магистратите в Пазарджик. 

Присъдата дойде заради статус в личния профил на Сандов във фейсбук, който е насочен към председателя на надзорния съвет на минната компания „Асарел Медет“ Лъчезар Цорорков. Представителят на Зелените си позволи да го нарече „отровителя олигарх“. Той бе оправдан по другите повдигнати му обвинения за клевета и разпространяване на позорно за Цоцорков твърдение, а глобата е за обезщетение, лихви и такси по делото за обида.

Тежест за това решение на съда е оказала и подробността, че по времето, когато е написан статусът, Сандов е бил съпредседател на партията "Зелените", което прави изказването му думи на "длъжностно лице", които имат по-голяма обществена тежест, пише trud.bg. 

След официалното решение на съда Борислав Сандов се закани, че ще съди държавата ни в Стасбург. „Аз това няма да го оставя по този начин. За мен е застрашена свободата на словото в България, свободата на изразяване, свободата на политическо представителство и следователно ще продължа моята битка в Страсбург в Европейския съд по правата на човека”, заяви дясната ръка на главатаря на Зелените. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.