Докъде стигна разследването на смъртта на красивата Валя от Бургас?

https://crimes.bg/analizi/dokade-stigna-razsledvaneto-na-smartta-na-krasivata-valya-ot-burgas/38684 Crimes.bg
Докъде стигна разследването на смъртта на красивата Валя от Бургас?

Делото е спряно, тъй като обвинението не успяло да докаже нищо

Шест години след кончината на красивата Валя от Бургас, все още има доста неясноти около фаталната нощ, в която изгуби живота си.

 

Медицинската сестра с пленителна усмивка остана завинаги  на 23 години и до ден-днешен няма отговор какво я погуби, пише Флагман.бг.

 

Съдбата на хубавата Валя потресе цяла България. Тя изчезна на 15 април 2014 г., като за последно бе засечена в Морската градина на Бургас, откъдето следите й се загубиха. На 16 април 2014 г. информацията за изчезването на Валя Иванова буквално взриви медийното пространство.

 

В издирването й се включиха хора от цялата страна, а снимката й се разпространяваше от хиляди потребители в социалните мрежи. Всички се надяваха Валя да се върне. След повече от месец неуспешно издирване, тялото на медицинската сестра изплува – силно разложено и заклещено между тетраподите в бургаското пристанище.

 

Според официалната информация от разследването – Валя бе взела такси от дома си в кв. Лозово и се бе самоубила след скок от Моста. Дали обаче наистина е сложила край на живота си, или е била жертва на престъпление, все още няма нито едно категорично доказателство.

 

Може би по тази причина делото за смъртта на Валя е спряно поради неразкриване на извършител. На 23 ноември 2016 г. Окръжна прокуратура в Бургас го връща за доразследване и установяване на извършител. Така при евентуални нови данни от оперативно-издирвателните мероприятия, то може да се възобнови във всеки момент до изтичане на давностния срок от 20 години.

 

Адвокат Галина Колева, която представляваше близките на Валя Иванова заяви: „Разследването е пълно, бяха назначени редица експертизи, с цел да се установи начинът на възникване на смъртта. Бяха разпитани свидетелите, бяхме запознати с експертизите и всички доказателства, но прокуратурата не успя да достигне конкретен извършител.

 

По наше искане бяха проведени редица мероприятия, провериха всичко, което ние искахме, но обвинението не успя да докаже нищо, поради това делото е спряно”. Тя също уточни, че към момента доказателствата не са дали основание на прокурора да повдигне обвинение. Къщата на семейство Иванови в бургаския кв. „Лозово“, което преживя много тежко смъртта на своята любима дъщеря и сестра, от години е заключена.

 

Очевидно е, че те не искат да бъдат притеснявани, затова и отдавна са се изнесли от България. След смъртта на най-милото й, смазаната от мъка майка издържа едва няколко месеца в семейната къща и внезапно замина за Австрия, за да работи заедно със сина си.

Пенка Иванова загуби и съпруга си, който сложи край на живота си четири месеца след смъртта на Валя.

 

Шест години след смъртта на Валя Иванова, приятелят й Валентин Георгиев изглежда я е превъзмогнал и е продължил живота си. Той вече има жена и малко дете и често качва снимки в профила си във социалната мрежа. Прекъснал е и всякаква връзка с майката и брата на починалата си любима. Валентин Георгиев продължава да е полицай, но малко след смъртта на Валя той сам пожела да стане кадър на „Гранична полиция”.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.