Димитър Ламбовски върти сделки с наркомафията у нас! (Екс депутатът от НДСВ превърна гробищата в Бояна в наркосклад – Брутални разкрития)

https://crimes.bg/analizi/dimitar-lambovski-varti-sdelki-s-narkomafiyata-u-nas-eks-deputatat-ot-ndsv-prevarna-grobishtata-v-boyana-v-narkosklad-brutalni-razkritiya/40179 Crimes.bg
Димитър Ламбовски върти сделки с наркомафията у нас! (Екс депутатът от НДСВ превърна гробищата в Бояна в наркосклад – Брутални разкрития)

Частният гробищен парк в Бояна се е превърнал в таен склад за наркотици. И то с благословията на Димитър Ламбовски – един от инвеститорите в „Бояна парк София“. Ламбовски, познат като бивш депутат от НДСВ, се е сдушил с родната наркомафия и използва гробищата, за да върти незаконни далавери и мръсни схеми. С единствената цел да изкарва пари.

Сред безочливите му врътки е разкопаването на пресни гробове, за да препродава луксозните ковчези от тях. Повече за това ще ви разкрием в отделна тема. Освен ексхумирането на погребаните, той сключва сделки и с наркодилъри, на които предоставя празни гробищни места, в които те да укриват стоката си и в последствие да я пласират.

Срещу тази си „услуга“, Ламбовски получава не малки суми. Наши източници ни разкриха, че само от Стефан Бонев-Сако – един от най-солидните наркобосове у нас, бившият народен представител е получил заем от цели 200 хиляди евро (близо 400 хиляди лева). Парите са дадени преди около година – през 2019-та.

Срещу предоставената сума хората на Сако са получили достъп до няколко от парцелите в „Бояна парк София“, които са превърнати в подземни складове за складиране на дрога.

Проблемът за Ламбовски идва от факта, че Сако го притиска да му върне парите. Нещо, което Ламбовски няма как да направи, тъй като към днешна дата е изхарчил всичко до стотинка и финансовото му състояние е критично.

Това е и причината той да се забърква във всякакви незаконни дейности, които прикрива благодарение на дейността на гробищния парк. Любопитното е, че той очевидно има достатъчно влияние там, за да върти далаверите си, нищо, че по документи няма дял в „Бояна парк София“. Макар да е сред най-крупните инвеститори при създаването му – факт, който е добре известен на обществото.

Самият строежът на гробището започва още през лятото на 2009 г. По онова време то е съсобственост на Ламбовски, Росен Дойнов – син на соц величието Огнян Дойнов, и бизнесмена Бисер Христов. Дойнов и Христов са създружници в строителния бизнес, двамата са собственици на компанията „Тера груп“. Това е фирмата, която стои и зад луксозния жилищен комплекс Магнолиите в същия квартал, нашумял, след като стана ясно, че екс премиерът Сергей Станишев е живял там под наем от 600 евро.

Точно Магнолиите се оказва и поводът за скандал между Ламбовски и другите двама. До ден днешен те не могат да се разберат за собствеността на комплекса. Което се отразява негативно на отношенията им, които, при пускането на „Бояна парк София“, са приятелски.

След откриването на частния гробищен парк, в него като съсобственик влиза и една люкдембургска офшорна фирма - "ЕСТУРИА С.А.Р.Л". Неин представител за България е Александър Льондев, който и до днес е член на Борда на директорите на гробището.

Както вече казахме, фирмата на Ламбовски, поне по документи, няма никакъв дял там. И въпреки това бившият царски народен представител се разпорежда доволно и без грам притеснение върти гнусните си схеми. Без страх, че ще бъде разкрит, с чувство за безнаказаност.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.