Димитър Ламбовски превърна гробищата в Бояна в нелегален склад за дрога (Екс депутатът от НДСВ прибрал 400 бона за мръсната схема – Скандални подробности)

https://crimes.bg/analizi/dimitar-lambovski-prevarna-grobishtata-v-boyana-v-nelegalen-sklad-za-droga-eks-deputatat-ot-ndsv-pribral-400-bona-za-mrasnata-shema-skandalni-podrobnosti/40180 Crimes.bg
Димитър Ламбовски превърна гробищата в Бояна в нелегален склад за дрога (Екс депутатът от НДСВ прибрал 400 бона за мръсната схема – Скандални подробности)

Димитър Ламбовски, бившият депутат от НДСВ, е превърнал частния гробищен парк в Бояна в нелегален склад за дрога. Наши сигурни източници издадоха, че екс народният представител се е съюзил с родната наркомафия, за да изкарва пари.

Той се възползва от влиянието си, което има в „Бояна парк София“ (Ламбовски е сред най-крупните инвеститори при изграждането на горбищата), за да върти безочливи далавери. Той предоставя празни гробове на наркодилъри, в които те да крият стоката си, която в последствие да пласират.

Разбира се, срещу тази си „услуга“, той получава доста тлъсти суми. Източниците ни издадоха, че той е взел цели 200 000 евро (близо 400 хиляди лева) на заем от Стефан Бонев-Сако. За незапознатите, Сако е сочен от МВР за един от най-солидните наркобосове у нас. Това се е случило сравнително наскоро – през изминалата 2019 година.

Срещу тази сума екс депутатът е дал на хората на Сако пълен достъп до няколко парцела в „Бояна парк София“. Които парцели са превърнати в подземни складове за складиране на наркотици.

А за този кратък период от време, Ламбовски е успял да изхарчи цялата тази сума до стотинка. Въпреки това финансовото му състояние към момента е повече от критично. А за негов ужас, Сако си иска парите и не го интересува, че бившият народен представител не може да му ги върне.

Притиснат до стената от безпаричието, Ламбовски се чуди какви далавери да измисли, за да изкара пари, под прикритието на горбищния парк. Интересното в случая е, че поне официално, той няма никакъв дял там, макар, както вече казахме, да е сред най-крупните инвеститори при създаването му. Нещо, което е публично известно от години.

Строежът на гробището започва още през лятото на 2009 г. Тогава "Бояна парк София" е съсобственост на Ламбовски, на сина на соц величието Огнян Дойнов – Росен, и на бизнесмена Бисер Христов. Дойнов и Христов са създружници в строителния бизнес, двамата са собственици на компанията „Тера груп“, построила луксозния жилищен комплекс Магнолиите. В който бившият министър председател Сергей Станишев живя под наем от 600 евро.

Именно „Магнолиите“ се оказа и ябълката на раздора между Ламбовски и другите двама. Тримата до ден днешен не могат да се разберат за собствеността му и редовно влизат в скандали заради тази тема. Преди това, по времето на пускането на „Бояна парк София“, отношенията им са повече от приятелски.

След откриването на частния гробищен парк, в него като съсобственик влиза и една люкдембургска офшорна фирма - "ЕСТУРИА С.А.Р.Л". Тя е представлявана за България от Александър Льондев, който и до ден днешен е част от борда на директорите на гробището.

Фирмата на Ламбовски, както вече казахме, няма дял, поне не и официално. Въпреки това той очевидно притежава достатъчно власт там, за да се разпорежда и да върти гнусните си схеми. Без да бъде обезпокояван и без да се бои, че може да получи възмездие.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.