ДАНС: Не сме подслушвали Георги Близнашки

https://crimes.bg/analizi/dans-ne-sme-podslushvali-georgi-bliznashki/37556 Crimes.bg
ДАНС: Не сме подслушвали Георги Близнашки

ДАНС не е прилагала специални разузнавателни средства (СРС) срещу бившия министър-председател Георги Близнашки и министри от оглавявания от него служебен кабинет. Това отговориха от агенцията на запитване на в. “24 часа” по повод твърдения на експремиера, че той и колегите му са били подслушвани.

“По време на служебното правителство ми се обади представител на протестиращите и поиска среща. Трябваше да отида на летището, за да посрещна моята съпруга, която идваше от Бразилия, преди да се видя с него, и му го казах в разговора по телефона. Съпругата ми обаче бе посрещната от 2-ма служители на ДАНС, които я разпитаха къде е била и защо”, хвърли бомбата завчера пред БНТ експремиерът.

Служители на ДАНС не са осъществявали контакти в изпълнение на законовите си правомощия със съпругата на г-н Близнашки, твърди ДАНС в отговора си.

От агенцията припомниха, “че граждани, които разполагат с данни, че спрямо тях нерегламентирано са прилагани СРС-та, следва да се обърнат към прокуратурата и Националното бюро за контрол на СРС”. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.