Данъчните погнаха сина на Жоро Шопа

https://crimes.bg/analizi/danachnite-pognaha-sina-na-zhoro-shopa/38962 Crimes.bg
Данъчните погнаха сина на Жоро Шопа

В "Рагаци БГ" е бил съдружник с персиеца Амир Саид Хадеи

По всичко личи, че данъчните са взели на мушка сина на Георги Семерджиев, по-известен като Жоро Шопа - Лоренцо Семерджиев.

Жоро Шопа е известен като съветник на Евелин Банев-Брендо. В края на май е била запорирана фирмата на младия Семерджиев "Сакар груп". Тя е регистрирана през 2016 г. в Тополовград с капитал от 10 лева.

През 2016 г. Лоренцо е регистрирал и други фирми, но преди няколко месеца ударно се е отървал от тях. В "Рагаци БГ" е бил съдружник с персиеца Амир Саид Хадеи.

За двамата се чу последно преди година, покрай арести в Тел Авив на българи, в чийто багаж е имало устройства за източване на карти от банкомати. Те бяха посочили Лоренцо за свой бос, който им помогнал с инвестиция в уредите за "бизнеса".

Спипаните бяха обяснили на полицейските власти в Израел, че шефът им работи заедно с въпросния Амир Саид Хадеи, чийто баща Саид Хадеи пък е шеф на Иранско-българската бизнес асоциация, пише столичен таблоид.

"Рагаци БГ", когато принадлежи на Лоренцо и иранеца Хадеи, преди време държи ресторант в центъра на София. Фирмата обаче е прехвърлена и вече се води на някой си Цветелин Първанов. Той пък се явява собственик и на други спорни компании.

Според запознати въпросният Първанов е класически сламен човек. Една от фирмите, на която се явява собственик "Круп дийл транс 7805" не само, че е със запор, а преди години изплува като част от бушоните на "Недосегаемите", както ченгетата бяха кръстили банда за точене на милиони от ДДС.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.