Д-р Симидчиев с нови разкрития за коронавируса!

https://crimes.bg/analizi/d-r-simidchiev-s-novi-razkritiya-za-koronavirusa/28746 Crimes.bg
Д-р Симидчиев с нови разкрития за коронавируса!

Поведението ни трябва да бъде адекватно към обстановката. Към този вирус не трябва да подхождаме така, сякаш го познаваме. Този вирус е нов и е заразил над 200 държави и той не се съобразява дали е топло или студено. Това заяви в сутрешния блок на bTV пулмологът д-р Александър Симидчиев.

,,Най-големия клъстер у нас вчера беше в София. Вирусът си е наличен в общността и трябва да се съобразяваме с него. Ето защо отдавам такова значение на мерките, които трябва да бъдат индивидуално прилагани от всеки един от нас'', допълни той.

По думите му няма значение коя кръвна група е даден човек, тъй като всеки може да се зарази с вируса, ако не спазва нужното поведение.


В заключение д-р Симидчиев посочи, че в момента има около 130 кандидат-ваксини срещу COVID-19, но подчерта, че никой не може да каже доколко ефикасни ще бъдат те.


За сметка на това мерките на физическо дистанциране и висока лична хигиена вършат чудесна работа, напомни накрая той.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.