Д-р Ненков избухна заради майката на детето с коронавирус от Търново: В Англия щеше да чака една седмица за прием!

https://crimes.bg/analizi/d-r-nenkov-izbuhna-zaradi-maykata-na-deteto-s-koronavirus-ot-tarnovo-v-angliya-shteshe-da-chaka-edna-sedmica-za-priem/38545 Crimes.bg
Д-р Ненков избухна заради майката на детето с коронавирус от Търново: В Англия щеше да чака една седмица за прием!

Детето със съмнения за коронавирус в Търново е добре. Да не би да му е лят куршум или защото докторите са си свършили работата? Този критичен коментар отправи бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков.

"Знае ли се, че това дете, с тази отговорна майка, не го е ваксинирала. Ако не го е ваксинирала, няма право на мнение. Може и да е фалшива информация, но е достоверен източник", каза той.

Коментарът на д-р Ненков беше във връзка с оплаквания на майката на детето, че е чакала с часове, докато лекарите й обърнат внимание.

"Лекарите не сме боксови круши. Дойде време да се разбере, че ние помагаме. Не че нямаме трески за дялане в нашата гилдия, но те в огроманата си част са комуникационни проблеми, а не профисионални", заяви той.

Мирослав Ненков добави още:

"Двустранната пневмония при възрастни и деца е позната на всички лекари, това не е някакво сложно заболяване. Колко много е седяла (майката, бел. ред.)? Ако беше в прекрасната Англия, която сега ни следва, щеше да чака 1 седмица за прием. В Англия бялото ви течение ще се превърне в черно, докато стигнете до гинеколог".

Мирослав Ненков смята, че у нас властите си вършат работата. Обърна внимание, че кривата на заразата не се покачва и броят на заразените не е голям. Похвали работата на щаба.

Въпреки че не искаше да коментира много темата, д-р Ненков все пак каза и какво очаква от Медицинския съвет за борба с коронавируса.

"Не го разбирам много този съвет. Не бива да бъдем негативни и черногледи. Нека да дадем време да видим дали ще е полезен или не. Да видим дали ще помага на Щаба. Дай Боже, дано. Дано да не си пречат", каза бившият здравен министър.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.