Цветан Василев стяга бягство

https://crimes.bg/analizi/cvetan-vasilev-styaga-byagstvo/39855 Crimes.bg
Цветан Василев стяга бягство

В противен случай го грози присъда от 20 години лишаване от свобода

Банковият аферист Цветан Василев, който източи милиарди левове от активите на КТБ и доведе до фалит управлявания от него трезор, подготвя поредно бягство от правосъдието.

 

Мустакатият финансов измамник е предупредил най-близките си хора, че е твърде възможно да напусне внезапно и тайно Сърбия. По този начин ще се опита да осуети евентуалното си задържане и екстрадиция в България.

 

Припомняме, че габровецът е основен обвиняем за източването на над 3 милиарда лева от вложителите на КТБ, довели до фалита на банката. Той е подсъдим заедно с още 17 човека от обкръжението си, но вече шеста година сръбските съдебни власти саботират предаването му.

 

В началото на месеца обаче Върховния съд в Белград разреши, макар и само на първа инстанция, екстрадицията на Цветан Василев. Решението трябва да бъде потвърдено и на втора инстанция, но опасенията на банковия аферист са, че този път магистратите в Белград ще вземат решение в негов ущърб.

 

Казват, че доскоро Василев е плащал ежемесечни солени подкупи на представители на политическия и магистратския елит в Сърбия. Неговите местни покровители обаче вече изчерпали инструментариума си за натиск над съда в Белград, пише столичен седмичник.

 

Макар международният паспорт и личната карта на Цветан Василев да са му отнети, той вече е разработил маршрут за бягство от Сърбия, твърдят запознати. Смята се, че ще отлети за Дубай с частен самолет от летището в Белград в дните преди окончателното произнасяне на съда в сръбската столица за екстрадицията му.

 

Припомняме, че в емирствата от началото на годината пребивава и друг знаков беглец от правосъдието – Васил Божков.

Цветан Василев рискува присъда от 20 години затвор за грабежа на КТБ. Според обвинението на прокуратурата, той е отклонил над 3.2 милиарда лева от банката.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.