COVID-19 тръшна още един министър. Ето кой е той!

https://crimes.bg/analizi/covid-19-trashna-oshte-edin-ministar-eto-koy-e-toy/42856 Crimes.bg
COVID-19 тръшна още един министър. Ето кой е той!

 

РЗИ посича 21 депутати с глоби

 

 

COVID-19 тръшна още един от министрите от правителството на Кирил Петков.

 

Вчера той си е направил PCR тест и резултатът е бил положителен.

 

Става въпрос за министъра на културата Атанас Атанасов.

След като научил, че е повален от COVID-19, той се е сомоизолирал. От подчиненото му министерство уточняват, че министърът си е направил теста още при първите симптоми на леко неразположение.

 

След положителния резултат на теста, министър Атанасов се е съобразил с разпоредбите на РЗИ. През следващите няколко дни той ще работи изцяло дистанционно.

 

Междувременно стана ясно, че по време на днешната проверка от РЗИ в парламента, са констатирани сериозни нарушения от страна на народните представители. Оказало се, че някои от тях не спазват противоепидемичните мерки. Например 21 от депутатите са били без маски в парламентарната зала.

 

Сред нарушителите са всички депутати от „Възраждане“, петима от ГЕРБ, един от „Демократична България“ и двама от ИТН.

На всички тях вече са разпратени покани за явяване в СРЗИ, където да им бъдат връчени актове за направеното административно нарушение.

 

Припомняме, че разпоредбите предвиждат физическите лица да бъдат глобявани със суми между 300 и 1 000 лева.

 

Костадин Костадинов, който е председател на „Възраждане“ заяви пред журналисти, че ако бъдат глобени за това, че са били без маски, ще обжалват глобите.Източник: razkritia.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.