„Червата ми излизат, умирам!” били последните думи на наръганият абитуриент в Горубляне

https://crimes.bg/analizi/chervata-mi-izlizat-umiram-bili-poslednite-dumi-na-naraganiyat-abiturient-v-gorublyane/37282 Crimes.bg
„Червата ми излизат, умирам!” били последните думи на наръганият абитуриент в Горубляне

18-годишния Емил Ботев бе наръган с нож от англичанина Мейсън Кристофър на 10 юни м.г.  в столичния кв. Горубляне.  След жестоката разпра приятели качили Емо в кола и тръгнали към Окръжна болница. Младежът, който бил намушкан в гърдите и корема, стенел от болка на задната седалка, докато приятелите му го окуражавали да се държи.

Пострадалият твърдял, че му е много топло и помолил да се отворят прозорците, въпреки че вече били свалени. Още преди да стигнат до МБАЛ "Св. Анна", той изгубил съзнание. Уплашените момчета го внесли  на ръце.

Усилията на  най-добрите хирурзи  не успели да го спасят. Според медиците удари са били нанесени изключително професионално. С първото намушкване в корема англичанинът успял да засегне Емо в тънкото черво и мускулите на таза. Вторият удар пронизал сърцето на младежа. Той минал през ребрата му, белия дроб и дясната камера на сърцето, става ясно от материалите по делото.

Мерене на силите между две групи тийнейджъри е причината за кървавата трагедия. Скандалът между тях се разиграл в двора на 82-ро СОУ "Васил Априлов".

Боят продължил мяколко минути след което чужденецът се качил в колата на приятелите си, която потеглила към  ресторант "Окото". Там Мейсън слязъл и започнал да тича в посока автоборсата. Тогава Емо, който цъщо бил автомобил, забелязал отдалечаващия се побойник и слязъл, за да го подгони. Англичанинът се обърнал с лице към Емил, изчакал няколко секунди, след което го нападнал.

Замахнал с ножа от долу на горе и нанесъл няколко силни удара с дясната ръка в предната част на тялото му, докато с лявата държал жертвата през дясното рамо и я придърпвал към себе си. Щом Емо се свлякъл на земята, Мейсън побегнал. В този момент приятели на наръгания го заобградили, но той се измъкнал, държейки ножа в ръка.

"Нещата трябва да се променят и всеки да се стресне, защото бе убит един млад човек, който не е навредил на никого", сподели съсипаната от мъка майка на абитуриента Силвия Ботева.Жената е категорична, че е възпитала честен и добър човек, а не убиец. Според нея единственото адекватно наказание ще е доживотен затвор. "Макар че затворът не превъзпитава, а създава по-големи чудовища", смятат покрусените родители. Делото за убийството започва в петък.

 

Малко преди смъртта си, 18-годишният Емил си е правел сериозни планове за бъдещето. В последния разговор с майка си той е обсъждал идеята да се запише на шофьорски курс. Абитуриента завършил гимназията по телекомуникации, но така и не доживял да си вземе дипломата. Занимавал се с гребане, но след травма се преориентирал към бокса. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.