Бивш полицейски шеф направи брутални разкрития за вчерашния въоръжен грабеж

https://crimes.bg/analizi/bivsh-policeyski-shef-napravi-brutalni-razkritiya-za-vcherashniya-vaorazhen-grabezh-2/43143 Crimes.bg
Бивш полицейски шеф направи брутални разкрития за вчерашния въоръжен грабеж

 

Процесът на пренасяне на пари е бил сериозно подценен

 

Бивш полицейски шеф извади на показ брутални разкрития за вчерашния въоръжен грабеж в столицата.

 

Екс директорът на СДВР Валери Йорданов заяви категорично в ефира на Нова тв, че наличието на такива пари ясно говори, че по всяка вероятност в обира е замесен вътрешен човек.

Той направи този извод предвид факта, че при наличието на доста пари е нужно много по-сериозно наблюдение и подготовка.

 

Йорданов определи нападението като шокиращо и допълни, че откраднатата сума не е огромна за един по-сериозен бизнес.

Не е изключено въоръженият грабеж да е удар на организирана група и да няма замесено вътрешно лице. Така или иначе обаче извършителите са били наясно, че обектът работи само с пари в брой, които се изнасят.

 

Всеки може да стои зад въпросния удар след известно наблюдение на обекта.

Фактът, че самият обир е извършен от четирима души идва да рече, че е имало поне още 1-2 помагачи. Те по всяка вероятност са били натоварени със задачата да наблюдават, а след това да унищожат автомобила, посочва Йорданов.

Той подчертава, че в случая не може да се говори за голяма сума пари и предполага, че пътят на откраднатата сума е една хубава почивка.

 

В заключение Йорданов посочи, че при всички случаи процесът по пренасянето на парите е бил сериозно подценен. В този ред на мисли той апелира за повече внимание в тази насока.

Източник: blitz.bg

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.