Бивш министър - муле на хакери

https://crimes.bg/analizi/bivsh-ministar-mule-na-hakeri/37668 Crimes.bg
Бивш министър - муле на хакери

Шеф от БДЖ също прал пари, източени от чужди сметки
Източник:
2015-03-27 07:54:00


Анализи


0

Прочетено: 319536

Кратка връзка

Снимка: АрхивБивш зам. министър на отбраната е бил нает за муле от хакерски групи, пише "Телеграф". В желанието си да изкара допълнително пари възрастният мъж се хванал на въдицата, че ще работи за голяма компания, която ще праща пари в неговата сметка, а от него се изисква единствено с бързи парични преводи да ги праща в чужбина, съобщи шефът на отдел "Трансгранична организирана престъпност" в ГДБОП Явор Колев по време на конференция за информационна сигурност.

Шеф на БДЖ влязъл в идентична схема за легализиране на пари, които били източени от чужди сметки. 

"Има интелигентни хора на високи позиции, влезли в ролята на мулета, но и има и криминално проявени лица, които осъзнават много добре в какво участват. Затова ние даваме списък на банките с хора, които сме засичали, че участват в подобни схеми и на тяхно име не се отварят банкови сметки", казва Колев.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.