Бивш депутат от НДСВ превърна гробищата в Бояна в склад за дрога (Скандални разкрития за далаверите на Димитър Ламбовски)

https://crimes.bg/analizi/bivsh-deputat-ot-ndsv-prevarna-grobishtata-v-boyana-v-sklad-za-droga-skandalni-razkritiya-za-dalaverite-na-dimitar-lambovski/40178 Crimes.bg
Бивш депутат от НДСВ превърна гробищата в Бояна в склад за дрога (Скандални разкрития за далаверите на Димитър Ламбовски)

Частният гробищен парк в Бояна е бил превърнат в склад за дрога. Звучи като безвкусна шега, но за съжаление е самата истина. И зад нея стои не друг, а бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски. Който използва последния дом на куп покойници, за да върти грозни далавери с една единствена цел – да изкара пари.

Сред скандалните му схеми влизат разкопаване на гробове с цел препродаване на ковчезите (за това ще ви разкажем подробно в отделна тема), както и използване на парцелите за укриване на дрога. Той се е сдушил с родната наркомафия и им предоставя празни гробове, в които да могат да укриват стоката си и след това да я пласират необезпокоявани.

За да превърне местата за гробовете в подземни складове за дрога, Ламбовски прибира повече от солидни суми. Запознати с цялата далавера разкриха, че само от Стефан Бонев-Сако – сочен за един от най-големите наркобосове у нас, екс депутатът е взел на заем цели 200 000 евро (близо 400 000 лева). Това се е случило съвсем наскоро – през изминалата 2019 година.

Срещу крупната сума Димитър Ламбовски е допуснал хората на Сако да имат неограничен достъп до определени парцели в „Бояна парк София“, които да използват за складиране на стоката си. На сигурно място, далеч от проверките на съответните органи.

За ужас на схемаджията обаче, Сако си иска парите обратно. Нещо, което към днешна дата Ламбовски не може да върне, тъй като е изхарчил всичко до стотинка.  И състоянието на финансите му е повече от критично.

Това е и причината той да се чуди какви далавери да измисли, под прикритието на гробищния парк. Любопитното е, че въпреки очевидното влияние, което има там, поне по документи фирмата му няма никакъв дял в него. И това при положение, че той е сред най-крупните инвеститори при създаването му – факт, добре известен  на обществеността.

Освен Ламбовски, в изграждането на „Бояна парк София“ участие вземат още сина на бившето соц величие Огнян Дойнов – Росен и бизнесмена Бисер Христов. Последните двама са съдужници в строителната компания „Тера груп“, която стои зад строежа на луксозния жилищен комплекс Магнолиите, също в Бояна. Името на комплекса нашумя след като стана ясно, че бившият премиер Сергей Станишев е живял там под наем от 600 евро.

Именно този комплекс е в основата на враждата между Ламбовски и Дойнов и Христов. Ако се вярва на слуховете, тримата не могат да се разберат за собствеността на Магнолиите и редовно влизат в разпри заради него. По времето на пускането на „Бояна парк София“ обаче помежду им царят добри приятелски и бизнес отношения.

След като частният гробищен парк официално е открит, в него като съсобственик влиза и една люкдембургска офшорна фирма - "ЕСТУРИА С.А.Р.Л".

Неин представител за България е Александър Льондев, който и до ден днешен е член на борда на директорите на гробището. Ламбовски, както вече споменахме, няма дял, поне не и официално. Но очевидно притежава достатъчно влияние и власт там, за да върти наглите си схеми необезпокояван и с чувство за безнаказаност.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.