Билетите за самолетите поскъпват сериозно от следващата година

https://crimes.bg/analizi/biletite-za-samoletite-poskapvat-seriozno-ot-sledvashtata-godina/27188 Crimes.bg
Билетите за самолетите поскъпват сериозно от следващата година

Уили Уолш, главният директор на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) смята, че цената на билетите за самолети ще продължават да растат. Той призовава регулаторните органи на Европа да вземата спешни мерки, за да може да се регулира процесът.


Основна причина за поскъпването е спазването на приетите норми от ЕС за нулево равнище на вредните емисии. Нормата трябва да бъде приложена на 100% до 2050-та година.


От своя страна авиоиндустрията предприема множество действия за плавно достигане до нулевите емисии, но те от своя оскъпяват услугата за крайните клиенти.


Поскъпващите цени на емисиите от въглероден диоксид е необходимо да бъдат добавени в крайната цена на билетите, тъй като авиоператорите не могат да поемат сами такива разходи.


Самолетните билети вече бяха увеличени тази година поради поскъпването на горивата вследствие на войната, несигурността с доставките, ограничените полети над някои зони, а дори и кризата, предизвикана от коронавируса.


За съжаление прогнозата за идната 2023-та не е добра, тъй като факторите за поскъпването не само не са изчезнали, но и се задълбочават.


Решението, което предлагат експертите е Европейския съюз да започне спешни действия по увеличаване на производството на екологичното авио гориво SAF.


Източник: blitz.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.