Арестуваха опасен бандит на летище София

https://crimes.bg/analizi/arestuvaha-opasen-bandit-na-letishte-sofiya/38154 Crimes.bg
Арестуваха опасен бандит на летище София

 

Той е част от група за източване на банкови карти зад граница

След 3-годишно издирване на летище София, е бил арестуван опасен бандит.

 

Той е бил задържан снощи около 21 ч. Благоевградчанинът Стоян А., с прякор Буто, е един от специалистите в източването на банкови карти зад граница, информира struma.com.

 

Вчера Окръжният съд в Благоевград взе най-тежката мярка за неотклонение  „задържане под стража“ по отношение на Стоян А.-Буто. Искането е на  Окръжната прокуратура по чл.43,ал.2 от Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест на исканото лице.

 

Буто е част от организирана група благоевградчани ,които системно ходеха на "екскурзии " в чужбина с цел източване на банкови карти. В Унгария, Буто бе задържан, заедно други известни благоевградчани, сред които и Пламен Илиев -Джудиста . На 12.08.2016г. унгарските власти го обявили за международно издирване с цел арест и предаване на основание Европейска заповед за арест за незаконно придобиване на информация от чужди платежни инструменти. 

 

Тогава българските власти го задържаха и му бе наложена мярка за неотклонение „домашен арест“, но Стоян успял да избяга. Оттогава до 22.08.2019г е издирван. Според информация от ъндърграунда, Стоян се е укривал с години в Индонезия, където живеели негови роднини.

 

Съпругата и синът му живеят в Америка. Паметливи си припомнят ,че арестът му е станал след предателство по веригата в организираната група.  Пред Окръжния съд днес, той заяви, че се е прибрал в България, за да се предаде. Въпреки това съдия Татяна Андонова остави Стоян в ареста, защото има реална опасност отново да се укрие. Мярката може да се обжалва в 3-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.