Ангел Джамбазки доброволец в COVID отделение!

https://crimes.bg/analizi/angel-dzhambazki-dobrovolec-v-covid-otdelenie/40071 Crimes.bg
Ангел Джамбазки доброволец в COVID отделение!

Евродепутатът от ЕКР и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки стана доброволец в COVID-отделението на ВМА. 

"Не съм си правил ПР, станах доброволец преди 3 седмици и никой не разбра. Не ме е страх, но имах опасения дали ще се справя. Във ВМА има млади хора в тежко състояние. В отделението видях на кислородно дишане и лидери на протеста, които горяха маски. Работата е на смени - чистим и дезинфекцираме фанатично, изнасят се марли и спринцовки. Клиниката е пълна с тежко болни хора. Станах свидетел и на реаниматор, който след нощна смяна остана, за да транспортира пациент", разкри евродепутатът в сутрешния блок на Нова телевизия. 

 

"С основание е притеснението за броя на хоспитализираните болни с коронавирус", коментира Ангел Джамбазки. 

"Не можеш да обучиш лекари за 3 месеца, сега ставам свидетел как учат санитари да са медицински сестри. Българското общество си затваряше очите дълго време за унизителните заплати на сестрите. Политиците са огледало на обществото", смята евродепутатът. 

"Пандемията можеше да се управлява и по-добре, но никоя държава не знаеше какво да очаква", коментира зам.-председателят на ВМРО.

"Второ затваряне в България ще срине малкия и среден бизнес. Ако сравняваме с Белгия - то там могат да си позволят затваряния на икономиката", разкри Ангел Джамбазки. 

"Какво да се направи за гражданите, които агресивно не пазят живота си? Да ги затвориш ли", попита Джамбазки. 

В другите европейски страни и управляващи, и опозиция са еднозначни за мерките срещу коронавируса, категоричен бе той. 

"Въпросът е да има отношение на държавата към отговорност образовано създаване на деца. Не може да се наливат пари в махалата, а да няма надбавки за децата", отговори Джамбазки на въпрос, защо ВМРО и ГЕРБ се скараха за детските добавки. 

"Прекалено много сила се даде на нещо, което премиерът не е имал предвид", защити Джамбазки Бойко Борисов, който беше разкритикуван, че използва лозунга от нацисткия концлагер "Аушвиц" по повод думите "работата носи свобода".

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.