Ало измамниците с нова клопка

https://crimes.bg/analizi/alo-izmamnicite-s-nova-klopka/41771 Crimes.bg
Ало измамниците с нова клопка

 

Много внимавайте с кого разговаряте

За никого не е тайна, че ало измамниците са много изобретателни. Поредната им измама потвърждава това.

 

Ако вдигнете телефона и от отсрещната страна ви прозвучи мил женски гласец:- Правим анкета за Ковид вируса. Вие ваксиниран ли сте?, е добре да знаете, че става въпрос за ало измама.

В случай, че отговорите, че имате ваксина, жената отсреща ще ви попита преди колко време ви е поставена. Следващият въпрос ще е: „Какво усещахте след ваксината?“Вие разбира се ще започнете да обяснявате нещо, без дори да попитате кой е на телефона и от чие име ще ви правят анкета.Женския гласец ви съобщава, че при вас на всяка цена трябва да дойдат специалисти, за да почистят леглото на което спите с новосъздадени дезинфектанти.Така ще сте спокойни, че никога COVID-19 никога няма да ви налази, с гаранция. Заплащането е минимално и вие „няма да се разболеете“.

Дори и да отговорите, че нямате ваксина, те пак ще искат да дойдат, за да ви предпазят занапред със специални дезинфектанти и да сте спокоен.Ако за изтеклото време сте се окопитили, може да отговорите, че няма нужда...Или пък да им отправите съответната благословия.Всеизвестен е фактът, че щом има бъркотия и разнопосочни съвети към обществото и неговото здраве, моментално се раждат измамници, готови да посъберат мръсни пари.Така че, внимавайте кой ви се обажда!

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.