Адвокат Марковски разкри какво се случва със свирепите убийци в затвора

https://crimes.bg/analizi/advokat-markovski-razkri-kakvo-se-sluchva-sas-svirepite-ubiyci-v-zatvora/38242 Crimes.bg
Адвокат Марковски разкри какво се случва със свирепите убийци в затвора

Той е категоричен, че убийците не се разкайват за извършеното

Маститият адвокат Марин Марковски разкри истината за случващото се със свирепите убийци в затвора.

 

Той коментира в ефира на Би Ти Ви дали законодателят трябва да помисли за промени в закона, които да лишат извършителите на тежки умишлени престъпления от възможността да намалят присъдите си със самопризнания.

 

„При всички случаи съдът определя присъдата и после я намалява с една трета“, обясни той. „Съкратеното съдебно следствие създава много настроения на много големи притеснения у хората. И основателно“, добави той.  

 

Според него, законодателят трябва да отговори на искането на близките на убитите. „Наказанието е да превъзпита. Разбира се, то трябва да бъде справедливо. И второто много голямо значение – да предпази от хората, които носят вампирското начало в себе си или сатаната и ли лошия дух, както искате го наречете. Да предпази този вампир да не бъде сред спокойните обикновени хора “, посочи адвокатът.  

 

По повод 30-годишната присъда на убиеца на журналистката Виктория Маринова – Северин Красимиров, той заяви: „Тези хора издържат в затвора. Не е вярно, че убийците в затвора се разкайват. Това е литература, библейска приумица, това е пожелание“.

 

„При всички случаи когато има умишлени убийства не бива да се гледа по съкратената процедура“, смята топ адвокатът. Според него, това не бива да важи за всички престъпления. Той даде пример с един шокиращ случай от практика си.  

 

Жена убила мъжа си, който я тормозил жестоко години наред. „Накрая, милата, тя нямаше шанс“, посочи Марковски. Тя опитала да хвърли тялото през балкона и да инсценира самоубийство, но то било твърде тежко и се върнало при нея. „Трябва да се премахне съкратеното следствие само за тежките случаи“, посочи Марковски.  

 

„Това, че не се намалява присъдата, не лишава съда от възможността да отмери справедливо“, заяви той.  „Мога да ви разкажа за един уникален български вампир – Момата, изнасилил и убил няколко души, който ми каза: „Ако знаех, че ще ми дадат доживотна присъда, нямаше да убивам“. Следователно това е необходимо“, смята Марковски. „Аз не поддържам разбирането че трябва да се избегне намаляването на присъдите с една трета за другите престъпления“, уточни той.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.