Адвокат Марковски не мисли, че мутренските времена са връщат

https://crimes.bg/analizi/advokat-markovski-ne-misli-che-mutrenskite-vremena-sa-vrashtat/37371 Crimes.bg
Адвокат Марковски не мисли, че мутренските времена са връщат

 "Убийствата може да са демонстративни, но килърите не са хванати. Докато не се заловят убийците, на практика не може да се разследва мотивът им. Неразкриването на такива тежки престъпления показва, че полицията трябва да прояви по-голямо усърдие". Това каза топ-адвоката Марин Марковски .Той се съгласи да коментира показните убийства от последните месеци като юрист, като същевременно подчерта, че мнението му като човек е съвсем различно.

"Всеки един престъпник оставя следи. На местопрестъплението не може да няма следи. Работи се и по версии за врагове. Понякога обаче излиза, че най-добрият приятел е извършил убийството. Не може да има предварителни правила. Нужен е много професионален анализ, за който трябва и добра техника, която в България не е на необходимото ниво", разсъждава адвокат Марковски.

"В полицията има една голяма празнота - нямат информатори в мафиотските групировки. Няма паричен фонд за плащане на информацията", категоричен е той.

Според него не може да се твърди, че се връща мутренското време.

Ето и списък на извършените убийства през последните няколко месеца:

На 14 януари в Пловдив бе разстрелян с ловна пушка ММА боецът Димитър Стоянов – Лудия

Същият ден бе убит и петричкият бизнесмен Орхан Джевизов

На 12 януари в центъра на Пазарджик бе застреляна Татяна Стоянова, пиар на кмета на града Тодор Попов.

Строителният предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия бяха убити на 8 януари в пред блока в който живеят столичния квартал „Витоша".

46-годишен мъж бе прострелян в главата с газов пистолет, а след това ударен с бутилка в главата и ритан до смърт на Бъдни вечер на столичния пазар „Димитър Петков".

На 4 декември 2014 година в столичния квартал „Банишора" бе застрелян 53-годишният Хрисим Хрисимов, свидетел по делото „Килърите" 4.

 

38-годишният компютърен специалист Николай Найденов бе разстрелян в квартал "Кривата река" в София на 16 октомври.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.