Загиналият парапланерист на Мусала е един от най-добрите ни състезатели (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

https://crimes.bg/vodeshha-tema/zaginaliyat-paraplanerist-na-musala-e-edin-ot-nay-dobrite-ni-sastezateli-galeriya-snimki/27059 Crimes.bg
Загиналият парапланерист на Мусала е един от най-добрите ни състезатели (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

Парапланеристът, който загина на връх Мусала, е Тома Стоичков от София.


Младият мъж бе един от най-добрите състезатели у нас. Той успя да се класира преди всички в първото състезание за прелети с парапланер „Банско Оупън“, което се проведе преди няколко месеца, припомня „Телеграф“.




 


Инцидентът се случи в ранните следобедни часове. Стоичков е излетял от Маркуджик, заедно с група парапланеристи. За съжаление обаче се блъснал в един от прозорците на метеорологичната станция, разположена на върха.


Дежурният метеоролог разкрива, че Тома Стоичков е бил с фрактура на таза и два счупени крака. Десет спасители от Планинската спасителна служба Боровец се включиха в акцията по спасяването му. Извикан бил и военен хеликоптер Кугар, който евакуирал младия мъж. Той е транспортиран до УМБАЛ „Св. Георги“ в Града под тепетата, където е издъхнал.




За момента все още не са ясни причините, поради които се е стигнало до трагичния инцидент.

От разказа на спасители става ясно, че той е контролирал парапланера да се удари в прозореца на метеостанцията, благодарение на опита си. за съжаление обаче сблъсъкът е бил твърде тежък и Стоичков е влязъл буквално вътре.

Колегите му, са съкрушени от нелепата загуба.




Те определят Тома като момче с голямо сърце и голям кураж. Напоследък му се бил отворил голям апетит за летене, но винаги бил предпазлив и преценял добре възможностите си.

Източник: blitz.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.